Vârstnicii din Sibiu pot deveni voluntari pentru After School

Știri de Sibiu, 22.08.2019

Persoanele vârstice din Sibiu interesate de activități educative cu copiii pot deveni voluntari în centrele de tip After School, în cadrul proiectului “Generații” oferit de Fundația Regală Margareta a României.

”50 de vârstnici vor putea deveni voluntari pentru copiii din comunitatea lor, în cadrul centrelor de tip școală după școală localizate în județele Mureș, Cluj și Sibiu. Un nou proiect de responsabilitate socială susține îmbătrânirea activă și creează oportunități de voluntariat pentru persoanele vârstnice care doresc să își asume un nou rol social și să redescopere bucuria de a trăi. Seniorii vor putea să ofere cursuri educative, vocaționale sau practice, valorificându-și experiența, pasiunea sau talentul pentru un anumit domeniu, bazându-se pe grantul “Generații” oferit de Fundația Regală Margareta a României și Hochland România”, anunță organizatorii.

Înscrierea sau obținerea detaliilor despre voluntariat se poate face prin apelarea numărului 0800-460-001 – Telefonul Vârstnicului – linie gratuită și confidențială de consiliere socială pentru vârstnicii din România.

Proiectul lansat de Fundația Regală Margareta a României și Hochland România își propune să activeze 50 de vârstnici din comunitățile din Transilvania prin implicarea socială a acestora, valorizând experiența lor și redându-le sentimentul de utilitate, precum și bucuria de a trăi și de a dărui.

Grantul “Generații” oferă persoanelor vârstnice oportunitatea de a propune și organiza cursuri și ateliere practice în domenii variate, pe durata unui an școlar, în cadrul a 5 centre de tip școală după școală selectate inițial în acest proiect.

Activitățile vizează progresul școlar al copiilor sau sprijinirea lor în procesul de dezvoltare vocațională sau personală.

Voluntarii seniori vor deveni mentori, profesori, îndrumători, meșteri pentru cursul propus, în funcție de experiența personală și profesională, dar și prieteni ai copiilor care frecventează centrele respective. Matematica distractivă, călătorii în jurul lumii, experimente, periplu în lumea cărților, a artei sau a muzicii, orientare turistică, conversație într-o limbă străină, ateliere practice sau de meșteșuguri ori cursuri de educație rutieră, bune maniere sau stil de viață sănătos, sunt doar câteva exemple de activități care pot sprijini pregătirea școlară sau pentru viață a copiilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.