Parchetul face recurs în cazul polițistului arestat la domiciliu pentru tentativă de viol

Știri de Sibiu, 23.08.2019

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu contestă decizia Tribunalului Sibiu care a dispus joi măsura arestului la domiciliu împotriva polițistului din Sibiu acuzat că ar fi agresat sexual mai multe minore pe care le antrena.

”În cursul zilei de azi vom contesta în instanță decizia arestului la domiciliul pe considerentul că el influențează probele și ia legătura cu fetele, fapt ce pune în pericol ancheta”, a declarat pentru StirideSibiu prim-procurorul Ioan Veștemean, prim-procurorul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Citeste si: Șoc în IPJ Sibiu: Polițist acuzat că ar fi agresat sexual minore

Fetele pe care polițistul le-a agresat sunt sportive cu performanțe care s-au antrenat o perioadă la secția de box a unui club privat din Sibiu.

Potrivit Parchetului Sibiu, agentul de poliție este cercetat pentru tentativă la viol în cazul a două tinere sportive pe care le antrena.

Din comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu reiese că ancheta în cazul polițistului de la Ordine Publică ar fi pornit de la IPJ, care a sesizat Parchetul că ofițerul, ”în calitate de instructor de box în cadrul unei asociaţii sportive, în timpul antrenamentelor exercită în mod constant acte de natură sexuală asupra unora dintre minorele care fac parte din grupa de fete pe care o antrenează, acte ce constau în atingeri ale picioarelor, feselor şi sânilor, fără consimţământul minorelor, prin punerea lor în imposibilitate de a-şi manifesta voinţa datorită constrângerii morale, respectiv profitând de vulnerabilitatea acestora şi de poziţia sa recunoscută de autoritate şi de încrederea de care se bucura asupra minorelor din grupa de fete pe care o antrena”.

Foto:sbsport.ro

În urma cercetărilor, procurori sibieni au constatat că agresiunile sexuale asupra sportivelor durau de aproximativ trei ani.

”Numitul I.G. ( 47 de ani), agent de siguranţă publică în cadrul IPJ Sibiu – Serviciul de Ordine Publică, de aproximativ 3 ani a început să desfăşoare în timpul liber activităţi extraprofesionale în calitate de instructor de box, antrenând grupe de copii, băieţi şi fete, cu vârste între 8 şi 18 ani. În acest context, le-a cunoscut pe cele două minore: una de 11 ani, la data înscrierii în club şi una de 17 ani, la data înscrierii în club”, potrivit comunicatului transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cantonament cu sportiva în aceeași cameră

În cazul fetiței de 12 ani, polițistul s-a cazat cu ea în aceeași cameră când mergea la antrenamente în București.

”În cursul lunii aprilie 2018, numitul IG s-a deplasat împreună cu minora de 12 ani la Bucureşti, unde persoana vătămată urma să se antreneze cu lotul naţional feminin de box, având în vedere că aceasta avea rezultate sportive foarte bune (de două ori campioană naţională la box) şi îşi dorea să facă sport de performanţă.Acolo s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a încercat prin exercitarea unor acte de constrângere fizică să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de doar 12 ani la acea dată, în timp ce victima se afla sub paza şi îngrijirea lui, în calitate de antrenor al acesteia”, precizează Parchetul Sibiu.

Tot la București a fost agresată și cea de-a doua fată, la cateva luni distantă.

” În luna februarie 2019, numitul IG s-a deplasat împreună cu minora în vârstă de 17 ani la Bucureşti, căreia i-a spus că urmează să susţină o demonstraţie sportivă pentru a exemplifica modul în care decurg antrenamentele efectuate sub coordonarea sa.Din nou s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a exercitat acte de natură sexuală asupra sa (altele decât cele prev. de art. 218 şi 220 C.pen.), constând în atingeri ale sânilor, feselor şi zonei intime, fără consimţământul persoanei vătămate (17 ani la data comiterii faptei), profitând de imposibilitate acesteia de a se apăra şi de a-şi manifesta liber voinţa datorită constrângerii morale, respectiv profitând de starea de vulnerabilitate în care se afla aceasta (minora fiind singură cu el, într-o altă localitate, departe de casă, sub paza, îngrijirea şi supravegherea acestui adult care se bucura de poziţia sa recunoscută de autoritate şi de încrederea pe care o insuflase minorei, ca de altfel şi celorlalte fete din grupa de box pe care o antrena)”, mai mentionează Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În aceste condiții, Judecătoria Sibiu a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu de arestare pentru 30 de zile și a dispus măsura preventive a arestului la domiciliu.

În cauză au fost audiate mai multe minore care au practicat boxul la sala unde era antrenor polițistul sibian.

Stire in actualizare
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Parchetul face recurs în cazul polițistului arestat la domiciliu pentru tentativă de viol […]

  2. […] Polițistul de 47 de ani este instructor în cadrul secției de box a CSM Sibiu. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu îl acuză că, în timpul antrenamentelor, le-ar fi atins pe fete pe picioare, fete și sâni, fără consimtământul acestora, relatează stiridesibiu. […]

  3. […] Citeste si: Parchetul face recurs în cazul polițistului arestat la domiciliu pentru tentativă de viol […]

1 2