Prim-procurorul Veștemean despre traumele sportivelor agresate sexual de polițist (VIDEO)

Știri de Sibiu, 23.08.2019

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veștemean, a declarat vineri că minorele care spun că au fost agresate sexual de polițistul care era și antrenor de box în timpul liber au suferit traume în urma experiențelor trăite, motiv pentru care s-au mutat la un alt club din oraș, unde s-a aflat adevărul.

Citeste si: Șoc în IPJ Sibiu: Polițist acuzat că ar fi agresat sexual minore

”Fetele au avut o trauma după aceste evenimente pentru că o perioadă lungă nu s-au mai prezentat la antrenamente, după care s-au dus la alt club din oraș, tot de box. La noul club, (…), din discuții despre motivul pentru care au renunțat la vechiul antrenor după o perioada lunga de timp și cu rezultate, treptat s-au destăinuit si au spus adevăratul motiv pentru care au plecat. De aici a început demersul celor de a IPJ Sibiu”, a declarat prim-procurorul Ioan Veștemean.

Fost polițist în cadrul Biroului Ordine Publică Sibiu al Poliției Sibiu, bărbatul este cercetat în arest la domiciliu pentru tentativă de viol în cazul a două sportive minore în varsta de 12 și 17 ani.

Agentul de poliție are 47 de ani și lucra în Poliție de 11 ani, fiind angajat din surse externe.

Citeste si: Parchetul face recurs în cazul polițistului arestat la domiciliu pentru tentativă de viol

I.G. este acuzat că, în calitate antrenor de box, ar fi agresat sexual două minore care făceau pregătire la sala de sport pe care acesta o deținea în Sibiu.

Fetele sunt sportive cu performanțe care s-au antrenat o perioadă la secția de box a clubului privat deținut de polițist.

În urma cercetărilor, procurori sibieni au constatat că agresiunile sexuale asupra sportivelor durau de aproximativ trei ani, în perioada cantonamentelor.

După impunerea arestului, șeful IPJ Sibiu, comisarul sef Tiberiu Ivancea, a dispus suspendarea din funcție a agentului de poliție.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.