Chiriac: Limba română este pâinea noatră cea de toate zilele, este mândria și bucuria noastră

Știri de Sibiu, 31.08.2019

”Pentru noi, limba română este pâinea noatră cea de toate zilele, este mândria și bucuria noastră, este bijuteria la care lucrăm pentru a ne exprima, toată viața! Este patrimoniul nostru și viitorul nostru!”, spune Constantin Chiriac în mesajul adresat din partea Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cu ocazia Zilei Limbii Române.

În mesaj, TNRS reamintește că astăzi, în România și Republica Moldova, se sărbătorește Ziua Limbii Române, vorbită de peste 28 de milioane de oameni, la nivel mondial.

”Limba română este o limbă romanică alături de franceză, italiană, spaniolă, portugheză, catalană și reto-romană. Aproximativ 60% din cuvintele care fac parte din vocabularul de bază al limbii române provin din limba latină.Fănuș Neagu spunea că, pentru el, < limba română e distanţa dintre inimă şi umbra ei, care se numeşte suflet >”, se mai menționează în mesajul TNRS:

Ziua Limbii Române se sărbătoreşte la data de 31 august ca urmare a unei iniţiative legislative din 2011, votată de Parlamentul României prin Legea nr. 53/2013. Ziua Limbii Române a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeaşi dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele ‘Limba Noastră’.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.