Trif despre demiterile de la Prefectura Sibiu: Nu este problema președintelui PSD

Știri de Sibiu, 13.09.2019

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, a precizat în conferință de presă că nu face comentarii pe tema demiteri Adelei Muntean și a lui Horațiu Marin din funcțiile de prefect și subprefect al județului Sibiu pe motiv că ”nu este problema președintelui PSD”.

Ultima schimbare făcută de la nivelul conducerii Prefecturii Sibiu, demiterea subprefectului Horațiu Marin, este subiect tabu pentru liderii PSD Sibiu, care susțin că partidul nu are nicio implicare în masurile luate.

”A fost o decizie luată de organul ierarhic superior, a Ministerului Afacerilor Interne. Eu nu comentez, cei de la Prefectură nu țin de Ministerul Turismului. (…) Atât funcția de prefect, cât și cea de subprefect nu sunt politice.(…)Și-au dat demisia din funcția de membru de partid în momentul în care au acceptat funcțiile, așa nu mai e o problemă de partid”, a declarat Bogdan Trif.

Întrebat în cât timp crede că Sibiul va avea din nou subprefect, președintele PSD Sibiu a replicat: ”Nu vreau să fac comentarii pe tema asta. Nu este nici problema președintelui PSD și nici problema Ministrului Turismului”.

Despre o posibilă revenire în partid a fostului subprefect Horațiu Marin, fost lider al Organizației Municipale a PSD Sibiu, Trif a menționat: ”Orice om în plus este binevenit la noi în partid. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai puternici”.

Guvernul a aprobat luni, 9 septembrie, hotărârea privind ”încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Sibiu de către domnul Marian Horaţiu-Lucian”.

Decizia a venit la nici o lună după ce Adela-Maria Muntean , care a deținut funcția de prefect al județului Sibiu din octombrie 2017, a fost înlocuită prin cu medieșeanca Maria Minea.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.