Peste 10 mil. lei pentru reabilitarea ambulatoriului de la Psihiatrie

Știri de Sibiu, 16.09.2019

Spitalul de Psihiatrie din Sibiu beneficiază de o investiție în valoare de 10,7 milioane lei pentru relocarea ambulatoriului pentru adulți și a laboratorului de analize, pentru a permite extinderea clădirii în care funcționează Unitatea de Primiri Urgențe.

Termenul de implementare a proiectului este decembrie 2021. Din totalul investiției, 2,2 milioane euro sunt fonduri nerambursabile REGIO, iar 2% din valoare reprezintă confinanțarea din partea Consiliului Județean (CJ) Sibiu.

Propunerea de extindere și modernizare a clădirii ce va servi ca ambulatoriu integrat pentru adulți presupune lucări de consolidare și extindere, respectiv supraetajarea și mansardarea clădirii.

Astfel, suprafața actuală construită la sol a clădirii va vrește cu 279 mp, cu păstrarea aliniamentului la strada Bagdazar.

“La momentul actual cea mai mare nevoie pentru cetățeni este infrastructura de sănătate și oferirea de servicii medicale de calitate. Am perceput-o de la bun început ca o prioritate și ne-am concentrat întreaga activitatea în această direcție. În actuala perioadă de programare, Consiliul Județean Sibiu are încheiate opt contracte de finanțare pe sănătate, în valoare de aproximativ 80 milioane lei: 3 la Spitalul Județean de Urgență, 3 la Spitalul de Pneumoftiziologie și 2 la Spitalul de Psihiatrie. Mulțumesc public echipei din Direcția Strategii, Proiecte pentru munca și responsabilitățile pe care și le asumă. Sunt norocoasă să am o astfel de echipă și mă mândresc cu acest lucru”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Potrivit proiectului, noua structură a spitalului va avea un regim de înălțime D+P+2E+M, cu o suprafață construită desfășurată de peste 1370 mp.

Aici vor funcționa 9 cabinete medicale pentru specialitățile psihiatrie, neurologie, endocrinologie, interne, dar și 5 cabinete pentru psihologie, imagistică (ECO Doppler general și carotidian, precum și EEG, EMG). Este prevăzut un laborator de analize cu două camere de recoltare, 3 săli de tratament, precum și 3 săli de așteptare, câte una pe fiecare nivel.

Contractul de finanțare a proiectului ”Investiții în infrastructura existentă a Spitalului de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” din Sibiu în vederea relocării ambulatoriului de specialitate adulți” a fost semnat, luni, de reprezentanții Consiliului Județean Sibiu și ADR Centru.


Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operaţiunea: A – Ambulatorii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.