PTS: Tânăra din Șura Mare care și-a măcelărit tatăl nu va face pușcărie

Știri de Sibiu, 17.09.2019

Tânăra de 23 de ani din Șura Mare, județul Sibiu, care și-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de cuțit în luna iulie nu va face pușcărie. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus internarea tinerei la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei, județul Bihor, după ce medicii au stabilit că nu a avut discernământ în noaptea crimei.

În urma concluziilor evaluării neuro-psihiatrice, care a stabilit că tânăra nu are discernământ, s-a dispus o măsura de siguranță și internarea la spitalul din Ștei, unde se află sub monitorizare până la însănătoșire sau obținerea unei ameliorări a stării de sănătate care să înlăture starea de pericol ce a determinat luarea măsurii”, a declarat pentru StirideSibiu Ioan Veștemean, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

La începutul lunii septembrie, fata a fost transferată de la Sibiu la Spitalul de Siguranță din Ștei.

Evaluarea neuro-psihiatrică a fost realizată de specialiștii Spitalului de Psihiatrie ”Ghe. Preda” din Sibiu unde fata a fost internată la scurt timp după ce a fost reținută pentru crimă, cu bănuieli ”de debutul al unei afecțiuni psihice severe”.

Omorul din Șura Marea a fost de o cruzime rar întâlnită chiar și pentru anchetatori.

Tânăra de 23 de ani a folosit în noaptea crimei trei cuțite cu care și-a înjunghiat tatăl, în vârstă de 62 de ani, în mai multe etape, pe întreg corpul. În tot acest timp, în casă dormeau mama și cele două surori, una dintre ele fiind, se pare, martoră la scenele finale.

Din cercetări a reieșit că cei doi, fiica și tatăl ucis, ar fi avut o relație normală, până la începutul lunii iunie, când fata s-a întors în tara din străinătate, unde practica prostituția, potrivit anchetatorilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.