Spectacolul ”Delirium”, în prologul Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”

Știri de Sibiu, 17.09.2019

Spectacolul ”Delirium. Din însemnările unor nebuni”, în regia lui Bogdan Sărătean, se va juca în premiera sâmbătă, 5 octombrie, la Grădina BIS Teatru din Sibiu, în prologul Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” ce va avea loc în perioada 5-6 octombrie.

La fel ca și anii precedenți, maratonul „25 de ore de teatru non-stop” se va desfăura sub egida EFFE, apărând în catalogul celor mai importante festivaluri europene, lansat de către European Festivals Association.

Publicul se va putea bucura de ”Delirium”, piesă realizată cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” din Sibiu, sâmbătă, de la ora 18:00, la Grădina BIS Teatru

Alături de Delirium, printre highlight-urile acestei ediții se numără O noapte pe dos, în regia lui Tudor Țepeneag, produs de Teatrul de Artă București, care, pe 5 octombrie, de la ora 20:00, va deschide oficial festivalul la Teatrul Gong. Spectacolul aduce față în față o prostituată (Marcela Motoc) și clientul ei (George Constantinescu), cu background-ul lor de viață și emoțional, oferind o perspectivă neașteptată asupra relației dintre cei doi.

Duminică, 6 octombrie, de la 00:00, la Teatrul Gong, brazilienii de la Nova de Teatro, din São Paulo vor prezenta proiectul KASSANDRA-HÉCUBA, un spectacol multimedia ce are la bază figuri feminine inspirate din tragediile grecești, care, prin prisma momentelor de criză expuse în textele antice, vorbesc despre probleme stringente ale lumii contemporane, despre necesitatea de a „vindecaˮ trecutul pentru a schimba în bine prezentul și viitorul.

În aceeași zi, de la ora 14:00, la Grădina BIS, publicul va putea redescoperi celebrul text orwellian, Ferma animalelor, în versiunea regizorului Ovidiu Mihăiță, cu actorii Teatrului Auăleu din Timișoara.

Închiderea festivalului va avea loc duminică, 6 octombrie, de la 18:00, la Teatrul Gong cu spectacolul Lungs, regizat de Nicolae Constantin Tănase la Teatrul ACT din București. Este o poveste de dragoste sinceră și emoționantă despre un cuplu care își dorește un copil într-o lume în care care lipsa siguranței devine un mod de a exista.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe pagina de facebook BIS Teatru și pe site-ul bisteatru.ro.

Biletele au fost puse în vânzare online pe www.kompostor.ro iar din 20 septembrie pot fi achiziționate și de la Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16). Preţul unui bilet este de 25 de lei (întreg) și 15 lei (redus pentru elevi, studenți, pensionari). Vor fi puse în vânzare un număr limitat de abonamente valabile la toate reprezentațiile din programul maratonului teatral, la prețul de 125 de lei.

Ediția a IX-a a Festivalului „25 de ore de teatru non – stop” este o acțiune cofinanțată de: Primăria Municipiului Sibiu, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Consiliul Județean Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.