Trif după decizia CCR: Iohannis nu merită să fie președintele României

Știri de Sibiu, 18.09.2019

Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, este de părere că președintele Klaus Iohannis știa că încalcă Constituția atunci când a blocat numirea miniștrilor Guvernului Dăncilă, motiv pentru care acesta ”nu merită să fie președintele României”.

“Iohannis știa bine că încalcă Constituția României, dar a făcut intenționat lucrul acesta pentru blocarea activității Guvernului României. Iohannis a vrut să blocheze investițiile și creșterea de salarii și pensii. Toate aceste acțiuni cinice de a lovi în Guvernul României au fost făcute doar în speranța că va umbri măsurile bune pe care Guvernul PSD le-a luat pentru români. Un astfel de om, care pune interesul propriu mai presus de Constituție și de abinele țării, nu merită să fie președintele României”, a declarat Bogdan Trif.

Precizare vine în contextul în care Curtea Constituțională a decis că președintele Iohannis nu a respectat Constituția României.

”Iohannis NU avea dreptul să blocheze numirile miniștrilor interimari propuși de Premierul Viorica Dăncilă, Iohannis NU avea dreptul să refuze demisiile miniștrilor”, mai spune Trif.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.