62.370 de sibieni au semnat pentru Klaus Iohannis

Știri de Sibiu, 19.09.2019

Sibienii au asigurat 31% din totalul semnăturilor necesare pentru candidatura lui Klaus Iohannis la președinția României. 62.370 de sibieni au semnat pe listele PNL, ceea ce reprezintă o treime din cele 200.000 de semnături necesare pentru depunerea unui candidat la Președinția României. S-au strâns însă, la nivel național, peste 2 milioane de semnături, Klaus Iohannis fiind candidatul cu susținerea cea mai largă.

PNL Sibiu a avut ca obiectiv 35.000 de mii înaintea startului campaniei de strângere de semnături, însă cifra s-a dovedit mică în comparație cu atașamentul sibienilor față de fostul primar.

“Ne-am propus inițial 35.000 de semnături. S-a ajuns la aproape dublu, pentru că sibienii sunt aproape de președintele Klaus Iohannis și Partidul Național Liberal. Peste 62 de mii de semnături înseamnă însă și o mare responsabilitate. Oamenii au semnat cu toată convingerea că președintele Klaus Iohannis este alegerea corectă pentru o Românie europeană. Au semnat pentru că știu că președintele Iohannis este președintele care înțelege prioritățile adevărate ale României, care înțelege importanța îmbunătățirii unor domenii vitale, precum educația, fundația pe care se poate construi bunăstarea și dezvoltarea unei țări. Sibienii au semnat pentru o Românie normală, iar rolul nostru, al liberalilor, va fi ca alături de președinte să realizăm asta”, a declarat președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

”Sibienii așteaptă de la Iohannis să transforme România la fel cum a transformat Sibiul”

Numărul mare de sibieni care au venit să semneze pentru președintele Iohannis la corturile PNL sau în vizitele pe care liberalii le-au avut în județ în această perioadă a fost o bună ocazie pentru liderii liberali să discute cu cetățenii și să afle opiniile lor.

”Acest rezultat a fost posibil și pentru că nu ne-am propus o simplă acțiune de strângere de semnături. Nu am împins în față voluntari și am așteptat rezultatele în spatele ușilor închise, la sediul organizației. Cu toții am fost printre oameni, am discutat, am reîntâlnit prieteni vechi, ne-am făcut prieteni noi și ne-a prins foarte bine. În general, sibienii și-au exprimat susținerea pentru Klaus Iohannis, spunând că este cel mai serios candidat, omul care vine după cinci ani de lupte grele cu PSD și ALDE, partidele care au vrut să pună stăpânire pe România. Am întâlnit mulți sibieni care așteaptă de la președinte să transforme România la fel cum a transformat Sibiul, dar și oameni mândri că sunt reprezentați pe plan extern de președintele Iohannis. Vizitele în Statele Unite, Summit-ul de la Sibiu, vizita Sanctității Sale au rămas vii în memoria sibienilor”, spune Raluca Turcan.

Ce spun oamenii

Sibienii au semnat pentru că au încredere în președinte, pentru că a luptat timp de cinci ani pentru justiție, pentru că vor o Românie normală.

”Vreau eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, nu mai vreau penali și corupție, vreau un parlament și un guvern format din politicieni capabili să conducă o țară, vreau să intrăm în Spațiul Schengen, vreau să avem moneda euro în locul leului, vreau salarii și pensii ca în străinătate, iar românii să se întoarcă în țara lor, să găsească aici locuri bine plătite, impozite mai mici pentru case și terenuri! Am semnat pentru Klaus Iohannis pentru că eu sunt convins că asta vrea și el”, a spus unul din semnatari.

În Sibiu au semnat însă și români plecați din țară. ”Suntem plecați de peste 30 de ani din România, dar nu am uitat niciodată de unde am plecat! Am semnat pentru Klaus Iohannis – președinte, pentru că dorim din toată inima să scape românii de acești hoți și penali vicleni!”, a spus Dana Rădui, venită în Sibiu ca turist.

Vineri, 20 septembrie, Klaus Iohannis este așteptat să-și depună candidatura pentru un nou mandat de Președinte al României la Biroul Electoral Central, unde va fi însoțit de mai mulți lideri și susținători din PNL și practic intră oficial în cursa pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din noiembrie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.