Barna: Kovesi va lupta pentru dreptate la nivel european; O sprijinim necondiționat

Știri de Sibiu, 19.09.2019

Dan Barna, candidatul Alianței USR – PLUS la alegerile prezidențiale, și-a reafirmat joi susținerea pentru fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru obținerea postului de procuror șef al Parchetul European și a garantat sprijin ”necondiționat” în lupta anticorupție.

”Laura Codruța Kovesi este un om cu o misiune: dreptatea. USR și PLUS i-au fost alături anul trecut și îi sunt și azi să-și ducă, până la capăt, misiunea. O vom susține să obțină mandatul de procuror european, cu regretul că, fără ea, lupta anticorupție din România se întoarce la vameșii care iau șpagă 70 de euro. Da, s-a întâmplat zilele astea!”, a transmis Dan Barna pe Facebook.

Liderul USR a subliniat că fostul șef DNA va continua să lupte pentru dreptate la nivel european cu ”sprijin necondiționat”.

”Kovesi va continua să lupte pentru dreptate la nivel european. Cu sprijinul nostru necondiționat”, a mai spus Barna.

Ambasadorii statelor membre UE, reuniți în formatul COREPER (Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană), discută joi, la Bruxelles, candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European și e posibil să existe un vot final.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.