Turcan despre Kovesi: Am încredere că ne va reprezenta țara cu demnitate

Știri de Sibiu, 19.09.2019

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, s-a declarat încrezătoare ca fostul șef DNA, Laurei Codruța Kovesi, va reprezenta țara cu demnitate din funcția de postul de Procuror șef european.

”Felicitări, Laurei Codruța Kovesi! Am încredere că ne va reprezenta țara cu demnitate și profesionalism din poziția câștigată astăzi!”, a transmis Turcan pe Facebook la scurt timp după decizie de la Bruxelles.

Succesul Laurei Codruța Kovesi este considerat o ”victorie imensă pentru PNL și Președintele Klaus Iohannis care au susținut candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru postul de Procuror șef european”.

”Bunul simț, profesionalismul și apărarea valorilor democratice au contat pentru toți partenerii europeni care și-au dat astăzi votul pentru candidatul român. Au avut drept argument semnalul puternic transmis de peste 6,5 milioane de români care au ales același drum la Referendumul din 26 mai. Este o recunoaștere a direcției pro-europene și a capacității românilor de a apăra valorile statului de drept”, a mai transmis Turcan.

Consiliul UE a votat joi pentru susținerea lui Kovesi ca șef al Parchetului European. Românca a obținut 17 voturi ”pentru” din cele 22 exprimate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.