Barna: Discurs emoționant la lansare despre și pentru românii plecați din țară (VIDEO)

Știri de Sibiu, 11.10.2019

Dan Barna, candidatul Alianței USR – PLUS pentru alegerile prezidențiale, a fost vizibil copleșit de emoții în timpul mitingului electoral de vineri seara de la Sibiu, când a mărturisit de pe scenă că este unul dintre românii care a așteptat mai bine de 10 ani ”telefonul de duminică dimineața”, atunci când tatăl era plecat la muncă în străinătate. Dacian Cioloș, propunerea de prim-ministru al Alianței, a transmis la rândul său, la 30 de ani la Revoluție, nevoia predării ștafetei între generații ”pentru ca România să se schimbe în profunzime”.

Barna a făcut mărturisirea care l-a lăsat fără glas în momentul în care a amintit de românii plecați în străinătate, despre cele 5 milioane de români care au părăsit țară în ultimii 30 de ani.

”Este cea mai dureroasă statistică pe care o avem, conștientizarea faptului că jumătate din viitor vrea să plece. În spatele fiecărei cifre se ascunde o poveste.(…)Fiecare om pe care l-am întâlnit (nr. în campanie) are o poveste despre cineva drag plecat, despre cineva drag care este în străinătate și ar vrea să se întoarcă sau ar fi dorit să se întoarcă. Eu înțeleg foarte bine aceste suferințe pentru că eu eram la facultate, dar frații mei mai mici, care sunt aici și le mulțumesc, l-au văzut pe tata 12 ani, pentru că era plecat la munca în Italia, l-au văzut doar în vacanțe și din când în când în concedii. Am fost și noi acea familie care aștepta telefonul de duminica dimineața, telefonul pe care mulți îl așteptați”, a rostit Barna cu greu de pe scenă.

Potrivit acestuia, Alianța USR – PLUS nu mai vrea ”o țară de oameni resemnați”, iar generația tinerilor formați după 90 are datoria să ”încheie Revoluția părinților”.

”La 30 de ani de la Revoluție, a rămas cumva un fel de Revoluție neîncheiată. Cred că este datoria acestei generații care a primit educație după Revoluție, este cumva datoria noastră să încheiem Revoluția părinților care ne-au dat libertatea la acel moment cu bunăstarea pe care le-o datorăm pentru că asta trebuie să facem și pentru că asta așteaptă părinții noștri de la noi”, a mai spus Barna.

Dacian Cioloş, propunerea de prim-ministru Alianței USR – PLUS, a invocat ”ultimul tren„ pentru generația sa și nevoia predării ștafetei între generațiile de politicieni, la 30 de ani de la Revoluție.

”Pentru mine, pentru generația mea – am împlinit de curând 50 de ani, pentru mine asta este ultimul tren prin care generația în care m-am născut poate să-și facă datoria față de țara asta. Au trecut 30 de ani în care am așteptat și de acum înainte nu mai putem aștepta. Nu putem lăsa istoria să schimbe lucrurile în locul nostru! Trebuie să o schimbăm noi, astăzi! Generația mea trebuie să predea ștafeta generației lui Dan pentru ca România să se schimbe în profunzime, din temelii în bine, prin implicare oamenilor”, a transmis Cioloș de la Sibiu.

Aproximativ 600 de persoane, membri simpatizanți, parlamentari USR și europarlamentari USR – PLUS au participat vineri seara, în Piața Mică a Sibiului, la lansarea programului de președinte denumit „10 proiecte pentru România”, platforma cu care Dan Barna vrea să ajungă la Cotroceni.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.