TS:Decizia Primăriei Sibiu de interzicere a mitingului polițiștilor la Summit, ilegală

Știri de Sibiu, 14.10.2019

Victorie de moral pentru polițiștii din întreaga țară. Primăria Sibiu a pierdut primul proces deschis de Sindicatul Național al Polițiștilor din România (SNPR) DECUS după ce că a interzis organizarea mitingului pregătit de angajații Ministerului de Interne în ziua Summitului informal al șefilor de Stat și Guvern din Uniunea Europeană din luna mai.

Tribunalul Sibiu a admis acţiunea formulată de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor și intervenţia accesorie a Asociaţiei Evoluţie în Instituţie şi a dispus anularea deciziei prin care Primăria Sibiu nu a acordat dreptul polițiștilor să se manifeste în stradă.

”Anulează decizia de emitere a avizului negativ nr. 9003 emisă la data de 07.02.2019 de către pârât. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 2500 lei daune morale. Respinge restul pretenţiilor. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 800 lei cheltuieli parţiale de judecată şi intervenientei suma de 500 lei cu acelaşi titlu”, se menționează în Hotărârea Tribunalului Sibiu din data de 11 octombrie.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare.

Cererea depusă de SNPR DECUS pentru o acțiune de protest în Piața Unirii din Sibiu, în data de 9 mai, în timpul Summitului UE de la Sibiu, a fost respinsă în luna februarie de Primăria Sibiu pe motiv că se suprapune cu reuniunea diplomatică care ”necesită măsuri speciale pentru desfășurarea”.

După ce polițiștilor nu li s-a permis să protesteze la Sibiu, în ultima săptămână dinaintea Summitului UE, municipalitatea sibiană a avut altă unitate de măsură în privința manifestărilor de stradă și a avizat favorabil trei proteste, una chiar în locația refuzată polițiștilor.

Au primit aviz pentru protest o organizație unionistă, Greenpeace România și Asociația „Evoluție în instituție” care s-a asociat ulterior procesului deschis Primăriei Sibiu.

Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS reprezintă aproximativ 2300 de polițișt din toată țara care au vrut să atragă atenția publică asupra neajunsurilor din sistem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.