CJ Sibiu: Dezbatere publică pentru extinderea drumului dintre Sibiu și Cisnădie

Știri de Sibiu, 17.10.2019

Consiliul Județean (CJ) Sibiu organizează luni, 21 octombrie, prima dezbatere publică cu privire la modernizarea DJ 106 C Sibiu – Cisnădie – Sadu, pe tronson dintre Sibiu și podul Seviș, afectat în ultimii ani de blocaje în trafic ce afectează atât persoanele aflate în tranzit, cât și locuitorii Cartierului Arhitecților, dezvoltat în ultimii ani la limita dintre Sibiu și Cisnădie.

Dezbaterea este găzduită în sala de Consiliu a CJ Sibiu și este generată de faptul că administrația județeană urmează să aprobe documentația de avizare a lucrărilor care prezintă soluția pentru fluidizarea zonei.

Citeste si: CJ Sibiu: Primele soluții de fluidizare a traficului între Sibiu și Cisnădie, în toamnă

“Prin modernizarea drumului județean Sibiu-Cisnădie ne dorim să fluidizăm traficul din aceasta zonă și să asigurăm locuitorilor un acces cât mai facil în și dinspre Sibiu. Fiind un proiect de interes pentru foarte multă lume, lansăm public acest apel la dezbatere pentru a ne asigura că, în final, vom adopta cea mai buna variantă. Practic. în cadrul dezbaterii vom prezenta celor interesați soluția Consiliului Județean Sibiu, iar in situația în care există propuneri de îmbunătățire, pertinente, să le putem analiza.” a declarat Daniela Cîmpean, CJ Sibiu.

Potrivit proiectului, tronsonul de drum modernizat, de la ieșirea din municipiul Sibiu până la podul peste râul Seviș, va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sensul de intrare în Municipiul Sibiu și cu o bandă pe sensul de ieșire din municipiu Sibiu.

De asemeena, pista de biciclete recent amenajată va fi integrată în acest proiect.

”Având în vedere faptul că drumul Sibiu Cisnădie este intens circulat, pentru siguranța bicicliștilor care vor folosi acest tronson, pista de biciclete va subtraversa drumul județean printr-un pasaj. Pe ambele părți drumul modernizat va fi prevăzut cu trotuare, iar drumurile laterale vor fi racordate la drumul județean”, precizează CJ Sibiu.

Persoanele interesate să se implice în proiectul de extindere a DJ 106 sunt așteptate să participe la dezbaterea publică ce va avea loc luni, 21 octombrie, începând cu ora 14:00, în sala de Consiliu a CJ Sibiu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. pesimist says:

    Daca primarul orasului Cisnadie nu va face public viziunea despre modul in care urmeaza sa se dezvolte toata zona din continuarea Cartierului Arhitectilor pana la intrarea in Cisnadie, peste cativa ani ne putem trezi in aceeasi situatie, cu toate solutiile propuse si acceptate in prezent de Consiliul Judetean si de locuitori..Faptul ca s-a multumit sa arunce “praf in ochii locuitorilor” cu acel drum spre Dedeman spune mult despre interesul acordat cetatenilor din orasul Cisnadie. Cu siguranta nu ar circula zilnic pe acel drum, cu siguranta nu ar putea locui pe acea strada nevoit fiind sa stea cu ferestrele inchise .