(P)Trif: Nu întâmplător a ieșit dosarul lui Barna

Știri de Sibiu, 18.10.2019

Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, este de părere că nu este întâmplătoare ancheta care îl vizează pe președintele USR, Dan Barna, în privința afacerilor cu fonduri europene, deschiderea dosarului fiind considerată o metodă securistă ” brevetată”, prin care ”i s-a arătat pisica” după ce a declarat că nu va susține noul guvern.

”Să vadă cum este atunci când te înhăitezi cu domnul Iohannis, pentru că au făcut echipă. Și nu întâmplător a ieșit acest dosar pentru că, dacă ați corela cu acțiunile din ultimul timp ale domnului Barna care (…) spunea clar ca nu o să voteze guvernul Orban. Și, brusc, i-a apărut un dosarul scos de la sertar. Exact aceleași metode securite promovate de oamenii din spatele președintelui Iohannis. Este o metodă brevetată. Probabil mai are și alte dosare. I s-a arătat acum pisica. Domnul Barna cred că trebuie să se îndrepte împotriva domnului Iohannis, nu împotriva PSD- ului”, a declarat Bogdan Trif.

Referitor a cererea lui Barna de-a transfera dosarul de la Departamentul pentru lupta antifraudă (DLAF) la DNA, Trif consideră că este o tragere de timp ce nu exclude problema morală.

” O să nelămurim curând dacă este o latură penală. Dar, cu singuranță este o latură imorală pentru că acolo au fost angajate rude apropiate, în speță sora domnului Barna. (…) Nu mai are căderea morală, spunem noi, să candideze, motiv pentru care i-am cerut și retragerea din această cursă. El a venit, s-a cocoțat pe aest val al așa-zisei dreptăți și acum a fost devoalat. Mai mult decat atat, el încearcă să tragă și de timp. El încearcă mutarea anchetei la DNA. Păi numai până muți dosarul acolo sunt proceduri, trec alegerile prezidențiale cu brio”, a mai spus președintele PSD Sibiu din în conferința de presă.

Rise Project a publicat mai multe documente despre proiectele finanțate din fonduri europene gestionate de firma lui Dan Barna, sugerând că afacerile s-au derulat după modelul ”Dragnea”, prin implicarea membrilor familiei și apropiaților din Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.