(P) Ioan Terea: Instalarea guvernului, posibilă între turul 1 și 2; Să-și asigure cvorumul

Știri de Sibiu, 18.10.2019

Deputatul PSD Ioan Terea a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Sibiu, că social democrații preconizeză o investire a viitorului guvern între turul 1 și 2 al alegerilor sau după alegeri, precizând că inițiatorii moțiunii de cenzură ”n-au decât să – și asigure cvorumul necesar.

”Noi, cei de la PSD, considerăm ca guvernul propus de PNL să fie investit undeva între tururile 1 și 2 sau după turul doi al alegerilor prezidențiale. Așa preconizăm noi”, a declarat Ioan Terea în conferință de presă.

Întrebat ce șanse dă viitorului guvern la prima prezentare a cabinetului, deputul PSD a precizat: ”Eu sper să nu se ajungă la vot. În momentul când nu este asigurat cvorumul de sedință se amână pentru o următoare sedință și se va amâna atâta timp cât nu va fi cvorumul asigurat. In aceasta situație, nu se consideră un guvern care nu a fost votat de către Parlament. N-au decât să asigure cvorumul necesar”.

El a precizat că principala preocupare a Opoziției ar trebui să fie asigurarea cvorumului, pentru a se putea ajunge la guvernare.

”Până să ajungă la vot, ei, cei are au dat jos Guvernul, trebuie să asigure cvorumul și să voteze guvernul care va urma guvernul Dăncilă”, a mai menționat deputatul de Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.