STARTUL votului pentru bugetul participativ al Sibiului, decalat

Știri de Sibiu, 18.10.2019

Primăria Sibiu a deschis decalarea cu o zi a startului pentru votul proiectelor depuse de sibieni în vederea obținerii de finanțare prin programul de bugetare participativă, ce permite locuitorilor orașului să se implice în gestionarea banilor publici.

Sibienii vor putea să susțină prin vot unul in cele 141 de proiecte depuse anul acesta, bugetul alocat fiind de 1,5 milioane euro, cu finanțarea fiecărui proiect în valoare de maximum 150.000 euro.

”Proiectele declarate eligibile vor fi afișate pe platforma programului – https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/ – începând de marți, 22 octombrie, ora 8.00. Atunci va începe și prima etapă de vot care s-a decalat cu o zi pentru a da timp echipei Primăriei să analizeze cu rigurozitate proiectele depuse. Anunțată inițial să înceapă luni, 21 octombrie, prima etapă de vot a proiectelor va începe doar marți, 22 octombrie și va rămâne deschisă până în 1 noiembrie pentru ca sibienii să poată vota proiectele pe care le consideră cele mai benefice pentru oraș sau pentru zona căreia îi sunt destinate”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

Persoanele care vor sa susțină un proiect din cele 141 depuse în cadrul celei de-a doua ediții a programului de bugetare participativă trebuie să creeze un cont pe platformă, completând un formular creat special.

În urma votului, se vor selecta maxim 10 proiecte, în ordinea numărului de voturi primite, acestea urmând să fie implementate de Primăria Sibiu începând cu 2020.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.