Cei mai buni păpușari din țară fac spectacol la Festivalul Tânăr de la Sibiu!

Știri de Sibiu, 31.10.2019

Secțiunea dedicată copiilor din primul weekend al Festivalului Tânăr de la Sibiu aduce pe scena Teatrului Gong spectacolele „Puck” și „Prichindelul” ce promovează diversitatea și bogăția artei animației, printr-o tehnică impecabilă a unora dintre cei mai buni actori păpușari din România, potrivit unui comunicat transmis de teatrul sibian.

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj Napoca prezintă sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 11:00, spectacolul „Alfonso și Vrăjitoarea” în regia lui Decebal Marin.

Într-un castel părăsit și întunecat, în care toate lucrurile sunt negre, trăiește o vrăjitoare alături de motanul ei, Alfonso. Enervată de faptul că motanul ei este invizibil în castelul negru, vrăjitoarea apelează la magie, iar Alfonso este transformat într-un motan verde. Viaţa lui se înrăutățește brusc: nu mai poate dormi pe fotoliu pentru că este văzut, nu se mai poate cățăra pe candelabru pentru că este prins, nu se mai poate vârî în pat pentru că este descoperit și alungat mai apoi în grădină. Spectacolul nonverbal îi reunește pe scenă pe actorii Ramona Atănăsoaie, Iulian Lungu, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Teatrul de Păpuși „Prichindelul” Alba Iulia prezintă duminică, 3 noiembrie, de la ora 11:00, spectacolul „Povești în parc” în regia lui Decebal Marin.

Construit ca o serie de povestiri înlănțuite prin personajele ce își petrec veacul într-un parc, spectacolul creează un univers fabulos în care cei mici sunt invitați să descopere puterea prieteniei și curajului pentru a reda armonia din jurul nostru. Exaltant și muzical, spectacolul Teatrului din Alba Iulia îi aduce pe scenă pe actorii Teodora Popa, Irina Melnic, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu, Mădălin Costea și Cătălina Mihăilă. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu are loc în perioada 1 – 10 noiembrie și include în secțiunea dedicată copiilor o serie de 27 de spectacole de teatru, dans, muzică, dar și film, ateliere de creație, expoziție și lecturi, ce își propun să facă o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru. Programul complet de evenimente poate fi accesat pe www.teatrulgong.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.