TBS: Spectacole de dans și demonstrații coregrafice în noiembrie

Știri de Sibiu, 31.10.2019

Teatrul de Balet Sibiu vine în fața publicului în luna noiembrie cu spectacole matineu dedicate copiilor, competiții coregrafice de anvergură și noi reprezentații la Centrul Cultural Ion Besoiu din Sibiu.

Sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 12.00, dansatorii Teatrului de Balet Sibiu joacă spectacolul ”Straussiana”, pe scena Sălii Thalia. Cei mici sunt invitați, alături de adulți, să urmărească un colaj narativ spus cu umor de o serie de personaje, care mai de care mai interesante, pe muzica lui Johann Strauss și Ernő Dohnányi. Coregrafia este semnată de Mihai Babușka și Aleisha Gardner. Scenografia: Mariia Ermolenko; Light design: Radu Drusan.

Spectacolul de dans contemporan „Peer Gynt” se joacă duminică 10 noiembrie, pe scena Salii Thalia din Sibiu. Peer Gynt, în coregrafia și regia Aleishei Gardner, este drama alegorică a lui Henrik Ibsen, transpusă în teatru-dans, despre tânărul fermier leneș și egoist, care își pierde timpul visând și certându-se cu lumea din jur. Muzica: Alfred Schnittke, Dimitri Shostakovich, Monica Florescu – Fernandez și Makcim Fernandez Samodaiev; Interpretare LIVE: pian – Monica Florescu – Fernandez, violoncel: Makcim Fernandez Samodaiev; Scenografia: Mariia Ermolenko; Light design: Radu Drusan.

Balerinii sibieni revin pe scena Centrului Cultural Ioan Besoiu cu spectacolul, Lacul lebedelor. Capodopera lui Ceaikovski se dansează la Sibiu marți, 26 noiembrie, de la ora 19.00.
Lacul lebedelor este un balet compus de Pyotr Ilici Ceaikovski în perioada 1875-1876, iar coregrafia producției originale a fost semnată de Julius Reisinger, fiind pusă în scenă, în premieră, de Baletul Bolshoi din Moscova, la 4 martie 1877. Deși a fost prezentată de-a lungul timpului în diferite versiuni, majoritatea companiilor de balet își bazează scenariile atât coregrafic, cât și muzical pe varianta din 1895 a lui Marius Petipa și Lev Ivanov, prezentată pentru prima oară la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, în 15 ianuarie 1895.

În perioada 23-24 noiembrie, Sibiul găzduiește două evenimente speciale dedicate dansului și coregrafiei.

Gala de balet ” Seara tinerilor coregrafi”, eveniment organizat de Asociaţia A & A Associated Artist în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematrografică „I.L. Caragiale” și Uniunea Artei Coregrafice din România, are loc în data de 23 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Thalia din Sibiu. Finanțat prin AFCN, evenimentul este o foarte bună oportunitate de afirmare a tinerilor coregrafi, având scopul de a promova proiecte ale acestora derulate în cadrul Universității.

Duminică, 24 noiembrie, Sibiul va fi gazda Galei Uniunii Artei Coregrafice din România 2019. Evenimentul organizat la Sala Thalia, începând cu ora 19.00, este organizat cu scopul acordării unor diplome de excelență celor mai meritorii dansatori, coregrafi și manageri de instituţii cu activitate în domeniul artei dansului, care au obținut rezultate excepționale în anul anterior. Alături de decernarea premiilor, Gala are și o componentă de spectacol prin punerea în scenă a unor momente coregrafice de excepție.

Bilete pentru reprezentațiile Teatrului de Balet Sibiu se pot achiziționa online, pe www.kompostor.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: TBS: Spectacole de dans și demonstrații coregrafice în noiembrie […]