Noua grădiniță din Șelimbăr, construită cu peste 1 mil. de euro

Știri de Sibiu, 31.10.2019

Construcția noii grădinițe din Șelimbăr, proiectată în cea mai dezvoltată zonă urbană a localității, necesită o investiție de peste 1 milion de euro. Grădinița va avea două etaje și se va construi pe un teren de aproximativ 1000 de mp, strada Doamna Stanca.

Potrivit proiectului privind indicatorii tehnico-economici pentru Studiu de fezabilitate prezentat Consiliului Local Șelimbăr în luna octombrie, lucrarea necesită o investiție în valoare totală de 5,38 milioane de lei.

”Este un proiect pe care mi-l doresc de mult timp, iar acum se apropie de faza finală cea de construire. A fost dificil de găsit terenul, este greu să întocmești mii de acte, să răzbați prin birocrație, însă cred că rezultatul va mulțumi pe toată lumea și va putea fi de folos șelimbărenilor mulți ani de acum înainte. Este important de semnalat faptul că ne dorim ca aici să poată veni copii începând de la vârsta de doi ani”, spune primarul Marius Grecu pe site-ul oficial al Primăriei.

Terenul a fost cedat comunității de un dezvoltator imobiliar care investește în zonă iar aici vor fi acceptați copii începând de la vârsta de 2 ani.

Noua gradiniță va fi construită pe o suprafață suprafața totală de peste 1000 mp. La demisol este prevăzută o spălătorie uscătorie, spații tehnice și cameră pentru centrala termică. La parter sunt prevăzute două săli și dormitoare pentru grupele mici, birouri și grupuri sociale pentru educatori, copii și persoane cu dizabilități, precum și bucătărie și o sală polifuncțională. La etajul întâi este loc pentru grupele mijlocii, iar la etajul al doilea sunt prevăzute spații pentru grupele mari.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.