CL: Crește factura pentru modernizarea Stadionului Municipal Sibiu

Știri de Sibiu, 31.10.2019

Consilierii locali au aprobat, joi, actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea Stadionului Municipal Sibiu care prevad o crestere de la 72.280.561,69 lei, valoare stabilită în 2018, la suma de 185.348.059 lei, echivalentul a peste 39 milioane de euro.

”În ultima perioadă tot avem proiecte care presupun actualizarea indicatorilor tehnico-economici. Toate cheltuielile noastre au crescut în medie cu 30 %. (…) Se datorează creșterii salariului minim, mai ales în construcții. Faci un buget pe o anumită sumă și ai proiecte aprobate și te trezești că trebuie să crești valoarea cu 30-40 %”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor, în timpul dezbaterii avută în cadrul CL Sibiu pe tema acestui proiect.

Reprezentantul proiectantului a susținul în plenul CL că s-a încercat găsirea de soluții optime pentru reamenajare stadionului, cu un preț de aproximativ 3000 de euro pentru un loc, astfel încât ”Municipalul” să intre în categoria IV UEFA ce oferă posibilitatea găzduirii de evenimente sportive internaționale.

”Ulterior, conform cerințelor beneficiarului la demararea proiectului tehnic, stadionul trebuie să îndeplinească cerințele pentru încadrarea în Categoroa IV UEFA. Astfel, a fost adoptată soluția propriuzisă la faza Studiu de Fezabilitate, raportat la cerințele, UEFA pentru această categorie, și tinând cont de condiționările amplasamentului”, se specifică în raportul de specialitate al proiectului.

Lucrarile de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu se realizează în trei etape, ultima care prevede refacerea tribunelor, fiind în etapa de selectie de oferte.

Noul stadion ar urma să aibe o capacitate de 12.000 de locuri.

Citeste si: Noile tribune de pe ”Municipal” vor avea 3 etaje

Urmareste AICI sedinta CL Sibiu din octombrie 2019.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.