Societatea de drumuri începe montarea parazapezilor în zona Păltiniș

Știri de Sibiu, 31.10.2019

Instalarea parazăpezilor în zona Păltiniș, Munții Cindrel, începe în luna noiembrie, drumarii sibieni fiind pregătiți să intervină oricând în caz de ninsori, au declarat reprezentanții societății de Drumuri și Poduri Sibiu.

”În această iarnă vom actiona cu 67 de auto-utilaje cu lama, patru mijloace de transport de mare capacitate și cinci R.M.A. Dupa data de 01.11.2019 incepem instalarea parazapezilor in zona Paltinis si a stalpilor de semnalizare in zona Valari.Societatea este pregatita sa actioneze cu utilaje si material antiderapant in orice moment, daca este necesar”, a declarat pentru StirideSibiu Monica Iliescu, purtător de cuvânt al societății de drumuri.

La nivelul județului Sibiu Comandamnetul de iarnă se va activa începând cu 15 noiembrie, dată la care se va distribui în bazele de intervenții materialul antiderapant necesar deszăpezirii.

”Pana in 15.11.2019, data la care va incepe activitatea comandamentului de iarnă, am planificat ca 35% din cantitatea total estimată să fie distribuită in bazele societatii de la Sibiu, Cirta, Seica Mare, Dumbraveni si Agnita”, a mai precizat Monica Iliescu.

Potrivit societății de drumuri, necesarul de material estimat pentru iarna 2019-2020 este de 13.500 to de nisip, 3000 to sare și 60 to material lichid de deszapezire.

Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene, atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției se vor afisa zilnic informații actualizate (www.drumuripodurisibiu.ro – butonul “alertă trafic”).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.