Donație în valoare de 20 de mii de euro pentru Satul Copiilor din Cisnădie

Știri de Sibiu, 29.09.2014

Compania Vaillant Group Romania a donat sisteme de încălzire și panouri solare în valoare de 20 de mii de euro pentru SOC Satul Copiilor Cisnădie. Instalațiile montate în satul unde sunt îngrijiți 80 de copii fără familie duc la o scădere a costurilor pentru utilități cu peste 25%.

cisnadie okiReprezentanții firmei specilaizată în sisteme de încălzire moderne au montat la Cisnădie 13 centrale termice și 12 sisteme de solare formate din panouri și boilere. Donația este destinată SOS Satului Copiilor Cisnădie și SOS Comunitatea de Tineri Sibiu.

”Ceea ce ne bucără este că am fost în postura să ajutăm cu echipament de încălzire, ceea ce facem noi cel mai bine, un lucru care va rămâne în timp. Se adresează  beneficiarilor pe o perioadă de timp indelungată, centralele noastre și sitemele de încălzire având o durabilitate lungă de timp. Multe generații se vor bucura de acest cadou”, a declarat Iulia Pascu, director general Vaillant Group Romania.

Donația primită va contribui la o reducere substanțială a costurilor legate de utilități.

”Pentru noi există acel motiv legat de costurile pe care le avem de suportat cu utilitățile. Aici o să fie prima iarnă când o să avem centrale noi, în condensație, și aceste panouri solare care, estimăm noi, cu cel puțin un procent de 25% de scădere a consumului de utilități”, a declarat Mirela Lavric, director general SOS Satele Copiilor Romania.

În 2013, într-o lună de iarnă, facturile la gaz pentru cele 18 case, încălzite cu trei centrale vechi, ajungeau la 50 de mii de lei.

SOS Satele Copiilor Romania a fost înființată după Revoluție și sprijină în cele trei centre-Sibiu, București și Bacău, peste 1000 de copii fără familie. SOS Satul Copiilor Cisnădie oferă adăpost pentru 80 de copii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.