Cazul fetiței zdrobite în bătaie, ignorat de DGASPC Sibiu (UPDATE)

Știri de Sibiu, 30.09.2014

Cazul fetiței în varstă de un an care a ajuns la spital cu multiple fracturi la nivelul capului din caza unei bătăi primite nu îi preocupă pe inspectorii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu chiar dacă procurorii fac cercetări pentru tentativă de omor calificat.

Fetița a ajuns la Spitalul din Mediaș vineri, 26 septembrie,  a fost transferată în stare gravă la Spitalul Clinic Județean Sibiu, iar cazul  a fost prezentat în presă unde s-a scris inclusiv despre arestarea agresorului. Cu toate acestea, DGASPC Sibiu nu mișcă niciun deget pe motiv că nu ar fi fost anuțat oficial cazul.

Reprezentanții DGASPC Sibiu nu sunt capabili , marți, 30 septembrie, să răspundă nici de ce inspectorii sibieni nu s-au autosesizat în cazul fetiței bătută  de concubinul mamei.  Nimeni nu stie dacă în familia respectivă mai sunt sau nu și alți copii și în ce condiții trăiesc.

Singura certitudine este că agresorul, concubinul mamei, a fost arestat pentru 30 de zile pentru tentativă de omor deosebit de grav.

Citește și: Fetiță de un an internată în stare gravă la Sibiu, în urma unei bătăi crunte

UPDATE 12.00: Ancheta după ce se primesc telefoane

După aproximativ două ore de la solicitarea unui răspuns în privința măsurilor pe care DGASPC le ia în cazul copilului, oficialii instituției menite să apere drepturile copilului schimbă foaia și anunță că s-au autosesizat numai marți, deși situația copilului fusese făcută publică încă de luni.

”Ca urmare a articolului apărut în mass media locala „Medieşean cercetat pentru tentativă de omor după ce şi–a lovit fetiţa de 1 an cu capul de pereţi”, DGASPC Sibiu s-a autosesizat cu privire la acest caz. Astfel, începând cu data de 30 septembrie 2014, Serviciul de Intervenție în caz de Abuz, Neglijare , Exploatare a demarat o anchetă pentru a se stabili dacă se impune instituirea unei măsuri de protecție pentru minorul în cauză, după ce starea de sănătate îi permite externarea”, transmite marți, la ora 11.00, pentru stiridesibiu.ro Biroul de Presă al DGASPC Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.