ICCJ admite recursul ANI în dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis

Știri de Sibiu, 30.09.2014

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis, marți,  în principiu recursul ANI în procesul de incompatibilitate al președintelui PNL, Klaus Iohannis, urmând ca judecarea pe fond a recursului să se facă la o dată ulterioară.

“Dispune comunicarea raportului asupra admisibilității în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenția Națională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis și către intimata-pârâtă Inspecția de Integritate, cu mențiunea că părțile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia luată marți de instanța supremă.

Practic, instanța a luat o decizie doar pe procedură, urmând să stabilească un termen pentru judecarea pe fond a dosarului, după ce ANI și Klaus Iohannis își vor exprima un punct de vedere, scrie agerpres.ro.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deține simultan funcția de primar al Sibiului și reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apă Canal SA și SC Piețe SA.
Citește și: ÎCCJ, verdict în procesul de incompatibilitate al lui Iohannis

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că va candida la Președinția României indiferent de ceea ce se va întâmpla la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cirește și: Iohannis: Voi candida indiferent ce o să se întâmple la ICCJ
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.