Mii de studenți au participat la deschiderea anului universitar (VIDEO)

Știri de Sibiu, 30.09.2014

Mii de studenți, părinți și cadre didactice au participat, marți, la deschiderea anului universitar 2014-2015 în Piața Mare a Sibiului.

Ceremonia de deschiderea a noului an universitar, care aduce în oraș aproximativ peste 5000 de ”boboci„ de la Universitatea ”Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, a debutat cu dicursurile oficilalităților locale care le-au transmis tinerilor aflați la început de drum mesaje de încurajare.

Rectorul ULBS, Ioan Bondrea, a salutat ”reîntinerirea” orașului odată cu venirea studenților care ”vor umple parcurile, barurile și amfiteatrele” și le-a urat ca ”ceea ce vor învăța în timpul facultății” să le fie de folos în găsirea unui job adecvat.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a subliniat importanța pe care o are centrul universitar sibian în dezvoltarea județului și le-a transmis miilor de studenți: ”Așteptăm să ne luați locul!”.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, le-a reamintit celor prezenți cât de important este să urmeze specialități căutate pe piața muncii, astfel încât să nu obțină o diplomă ”pe care să o pună în sufragerie”.

Deasemenea, ”bobocii„ care au avut cele mai mari medii de admitere la Universitatea ”Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” au urcat pe scenă și au transmis gândurile lor la început de viață universitară.

La ceremonie au mai participat pMinistrul delegat pentru învățământul superior, Mihnea Costoiu, prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli și reprezentanți ai comunității academice.

După prima parte a ceremoniei, care s-a încheiat cu intonarea imnului studențesc ”Gaudeamus igitur!”, studenții au petrecut până târziu alături de trupa Zdob și Zdub.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.