Se aprind luminile în Târgul de Crăciun; Concert Monica Anghel și Radu Nechifor

Știri de Sibiu, 15.11.2019

Sibiul dă startul sărbătorilor de iarnă și deschide cel mai așteptat eveniment al sezonului. Vineri seara se aprind luminile de sărbători în Târgul de Crăciun din Piața Mare, pe ritmurile naistului sibian Radu Nechifor și cântăreței Monica Anghel.

Centrul orașului va fi inundat în lumini speciale aproximativ două luni, de vineri, de la ora 19.00, până în data de 3 ianuarie 2020.

”Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare sunt din nou prezente, care întrețin atmosfera feerică a evenimentului. Totodată, acestea iluminează întreaga locație într-o manieră unică, transformând centrul orașului într-un loc de poveste”, transmit organizatorii.

Atracția principală a târgului este noul brad artificial montat în Piața Mare, lângă celebra cupolă de lumini.

”Bradul artificial măsoară 24 de metri înălțime și 9-10 metri lățime la bază, are un aspect natural și culoarea verde. Acesta este alcătuit din peste 2400 de crenguțe și a fost livrat împreună cu ornamentele specifice: peste 5000 de globuri argintii, aurii și roșii, ghirlande luminoase cu lumină albă și rece și o stea tridimensională în vârf”, potrivit Departamentului de Presă al Primăriei Sibiu.

Bradul a costat peste 500 mii lei și a înlocuit structura din leduri criticată dur anul trect de sibieni și montată acum în Piața Mică a orașului.

Târgul de Crăciun 2019 găzduiește peste 100 de expozanți, un mic parc de distracții și diverse atracții pentru copii: Atelierul lui Moș Crăciun, patinoarul în aer liber, și Parcul lui Moș Crăciun.

Târgul va fi deschis zilnic, în perioada 15 noiembrie 2018 – 3 ianuarie 2020, între orele 10:00-22:00.

Ajuns la cea de-a 13-a ediție, proiectul este organizat de Asociația Events for Tourism, inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România și finațat cu 100.000 lei de Primăria Sibiu, prin Agenda Culturală.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.