Sute de bucătari pregătesc mâncare pentru NUNTĂ tradițională la Sibiu

Știri de Sibiu, 17.11.2019

Peste 200 de bucătari din 10 țări pregătesc la Sibiu, timp de trei zile, meniuri de nuntă tradiționale specifice țărilor din care provin, în cadrul Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare.

Evenimentul gastronomic unic prin concept debutează duminică, 17 noiembrie, la ora 12.00, și este găzduit de Centrului Cultural “Ion Besoiu” din Sibiu, unde se vor întrece în meniuri de nuntă bucătari din România, Malaezia, Butan, Uzbekistan, India, Pakistan, China, Canada, Australia și Statele Unite ale Americii.

Potrivit organizatorilor, România va fi reprezentată de către mai multe echipe care vor găti specific regiunilor istorice: Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş, Bucovina, Moldova, Crişana şi Dobrogea.

”Câte un bucătar va susţine o dizertaţie privind preparatele tradiţionale prilejuite de contextul nunţii din ţara pe care o reprezintă (istoria produselor, ingredientele, tehnica de preparare, suporturile de expunere) timp de zece minute, iar ceilalţi bucătari vor pregăti şi prezenta preparatele specifice”, se menționează în comunicatul postat pe pagina a Facebook a Consorțiului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană.

Evenimentul este gazduit de Sibiu în contextul programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.