Sindicatele din Poliție cer reorganizarea secțiilor rurale și eliminarea subfinanțării

Știri de Sibiu, 06.12.2019

Reorganizare secțiilor rurale de poliție și eliminarea subfinanțării sunt printre principalele cereri prezentate de sindicate ministrului de Interne Marcel Vela, potrivit președintelui Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, Gabriel Ivanov.

”Am susținut în fața domnului ministru în primul rând nevoia reorganizării activității secțiilor rurale , cu punerea accentului pe polițistul de proximitate și realuarea activității de cunoaștere a populației din zona. Polițiștii de proximitate, prin reorganizare, au primit mai multe atribuții, de la cunoastere până la verificarea deținătorilor de arme”, a declarat pentru StirideSibiu liderul sinducatului SNPR DECUS.

O altă problemă invocată este subfinanțarea sistemului.

”Lipsa banilor se răsfrânge direct asupra dotării precare a polițiștilor, prin lipsa armamentului performant, și a reducerii sechemei de personal”, a mai spus Gabriel Ivanov.

Lispa de personal cu care se confruntă Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu se manifestă la nivelul întregului județ, cu precădere în zona rurală, potrivit comisarului șeful Tiberiu Ivancea, șeful IPJ.

In luna noiembrie, deficitul de personal ajunge la nivelul județului Sibiu era la aproximativ 150 de cadre, după ultima repartiție care a completat schema de personal cu 49 de polițiști.

Potrivit raportului IPJ Sibiu prezentat în luna noiembrie în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publica Sibiu, infracționalitatea la nivelul judetului Sibiu este în creștere cu 7,6% în semestru III, comparativ cu anul trecut.

”Au fost sesizate 3029 de infracțiuni, din care peste 70 % in mediul urban.(…) Se înregistrează o ușoară crește, de 200 de infracțiuni, respectiv un procent de 7,6% pe toate palierele de infracționalitate, atât în ceea ce privește criminalitatea economico-financiară, judiciară sau de altă natură. Pe fiecare din aceste segmente s-a înregistrat o ușoară creștere”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.