Prefectura Sibiu, fără soluție în scandalul plății discriminatorii a membrilor secțiilor de votare

Știri de Sibiu, 10.12.2019

Prefectura Sibiu precizează că a luat act de plata membrilor secțiilor de votare în urma alegerilor prezidențiale, dar nu are atribuții pentru soluționarea problemelor celor care acuză că au fost plătiți cu sume variind între 450, 540 sau 630 lei, în loc de 720 lei cat au primit restul colegilor.

”Prefectura Sibiu a luat act de plata membrilor secțiilor de votare și de plata efectuată. Referitor la problema invocată, nu intră în atribuțiile Instituției Prefectului Sibiu soluționarea, președinții de secții de votare care au realizat pontajele ce au stat la baza efectuării plății fiind persoane cu prerogative în exercitarea puterii de stat”, a declarat pentru StirideSibiu Claudia Stanciu, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Mai exact, președinții sunt singurii răspunzători de deciziile impuse, potrivit Legii 370.

Plăți diferite, sub 720 lei, s-au înregistrat în mai multe secții de votare din Sibiu și Mediaș, la finalul celor două tururi de scrutin, situația exactă fiind încă în evaluare la Prefectura Sibiu.

Urmare a nemulțumirii apărută în rândul oamenilor, ALDE Sibiu a sesizat Biroul Electoral Județean Sibiu și Prefectura Sibiu că a permis plata discriminatorie a mai multor membri din secțiile de votare din Sibiu și Mediaș implicați în organizarea alegerilor prezidențiale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.