Muzică clasică în întuneric, o nouă atracție la Filarmonica Sibiu

Știri de Sibiu, 12.12.2019

Violonistul Valentin Șerban susține la Sibiu, în luna decembrie, alături de artistul vizual Cristina Bobe, o reprezentație specială care atrage interesul publicului – Bach Unseen, singurul concert de muzică clasică în întuneric, pus în scenă într-o sală de spectacole din România.

Potrivit unui comunicat al Filarmonicii de Stat Sibiu, biletele online pentru reprezentația din 20 decembrie au fost epuizate, ”însă în ziua concertului vor mai putea fi cumpărate bilete pentru o serie nouă de locuri suplimentate pe scenă”.

Cei doi artiști care vor evolua în întuneric pe scena Salii Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu îți propun un mod diferit de a asculta muzica într-o sală de concerte, alături de alți oameni, pe care nu îi vezi.

”Muzica este amplificată de întuneric, iar între violonist și public rămâne o singură conexiune, mai personală și mai puternică: sunetul. Ai ocazia să te deconectezi complet de la tehnologie și să asculți Bach cu luminile stinse, într-o atmosferă meditativă și relaxată”, precizează Filarmonica Sibiu în comunicatul remis redacției.

Concertul de la Filarmonica de Stat Sibiu deschide seria de concerte „Bach Unseen” în România, pe parcursul căreia violonistul Valentin Șerban parcurge integrala sonatelor și partitelor pentru vioară solo, compuse de Johann Sebastian Bach. Este pentru prima dată când aceste lucrări sunt interpretate și ascultate în întuneric, potrivit conceptului propus de Cristina Bobe, artist vizual.

Noua serie de concerte „Bach Unseen” propune în continuare întunericul ca alternativă de ascultare a muzicii clasice, de data aceasta în săli destinate concertelor și spectacolelor.

Primele recitaluri în întuneric au început la sfârșitul anului 2018, în galeria Artera din București, sub denumirea de „Concert cu ochii larg închiși” și au continuatîn spații alternative din zone unde publicul are acces limitat la evenimente culturale.

Publicul din Sibiu se va bucura de un program ce include
∙ Sonata nr. 1 în sol minor (BWV 1001) de Johann Sebastian Bach
∙ Partita nr. 1 în si minor (BWV 1002) de Johann Sebastian Bach
∙ Partita nr. 2 în re minor (BWV 1004) de Johann Sebastian Bach
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.