Radu Filipescu, dialog la Sibiu la 30 de ani de la căderea Cortinei de Fier

Știri de Sibiu, 13.12.2019

Fostul disident și deținut politic anticomunist, Radu Filipescu, istoricul Dumitru Lăcătuşu şi poetul Radu Vancu participă sâmbătă, 14 decembrie, la Sibiu, la o dezbatere despre aniversarea a trei decenii de la căderea Cortinei de Fier.

Dialogul despre sistemul politic dinaintea Revoluției din 89 va fi purtat în biroul europarlamentarului Nicolae Ştefănuţă, gazda evenimentului.

“A existat și sub comunism o istorie a demnității la români. Radu Filipescu este printre cele mai strălucitoare nume din această istorie a demnității noastre. Simbolic vorbind, este unul dintre cei mai credibili & necesari oameni care pot încheia discuția despre comunismul românesc, la trei decenii de la prăbușirea lui. Se cade, așadar, să socotim o enormă șansă prezența lui la Sibiu, la acest eveniment”, spune Radu Vancu.

Europarlamentarul USR-PLUS este de părere că la 30 de ani de la Revoluție este nevoie de o evaluare a ”imaginii de sine” și de respect pentru eroii acelor vremuri.

”La treizeci de ani de la Revoluţie, moment pe care l-am trăit la Sibiu, este vremea respectului pentru eroi, dar şi a evaluării imaginii de sine. Cum se simte România în pielea ei europeană, cum îşi gestionează traumele tranziţiei, cum ne maturizăm din acest proces? Cum a evoluat Europa după ce nu a mai fost separată în două lumi diferite de Cortina de Fier? Acestea sunt întrebările cu care am pornit la drum în organizarea acestei dezbateri.”, a declarat Nicolae Ştefănuţă.

Evenimentul are loc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 17.30.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.