Spectacol de datini și obiceiuri de Crăciun, la Gura Râului

Știri de Sibiu, 13.12.2019

Zeci de artiști participă sâmbătă, 14 decembrie, la spectacolul de datini și obiceiuri de Crăciun „La toată casa-i lumină” de la Gura Râului, dedicat tradițiilor păstrate în vatra satului românesc.

Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 18.00, Centrul Cultural „Ioan Macrea” din localitate.

”Comunitatea din Gura Râului întâmpină sărbătorile de iarnă printr-un spectacol special, menit să aducă în suflete pacea și liniștea Crăciunului”, anunță organizatorii.

Vor urca pe scenă Ansamblul Folcloric „Bujorul de Munte” – Gura Râului, Camelia Cosma Stoiță și Ioana Brad, Mihaela și Andreea Câmpean, Andreea Vulcu, Ioan Răulea, Oana Tomoiagă, Codruța Rodean, Bogdan Cioranu, Sînziana Ștefan, Ovidiu Homorodean, Stana Stepanescu și Bojidar Ciobotin, Grupul de colindători „Floare de Bujor” – Gura Râului, Traian Stoiță , Orchestra de Tineret a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și David Grecu și Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”.

”Spectacolul este marcat de momente speciale, precum Recitalul aniversar – 20 de ani de activitate, susținut de Traian Stoiță și programul artistic extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, a cărui poveste a început în urmă cu 75 de ani datorită maestrului coregraf Ioan Macrea, originar din Gura Râului”, se mai precizează în comunicat.

Evenimentul se va desfășura sub genericul „La toată casa-i lumină” și este parte integrantă a proiectului „Bucatele Crăciunului”, derulat de Primăria Comunei Gura Râului, în cadrul Agendei Comunității 2019 a Consiliului Județean Sibiu.

Spectacolul va fi prezentat de Traian Stoiță și va fi transmis în direct pe https://www.livestreamromania.ro și pe rețeaua de socializare facebook, pe pagina Centrul Creației Junii Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.