Situl UNESCO Biertan, simbol al Regiunii Sibiu la Târgul de la Viena; Fără privați în 2020

Știri de Sibiu, 16.01.2020

Situl UNESCO Biertan este simbolul Regiunii Sibiu la Târgul de Turism de la Viena, eveniment la care anul acesta ofertele turistice sunt reprezentate doar de Primăria Sibiu și Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, fără operatori privați.

”Regiunea Sibiu este reprezentată la Târgul de Turism de la Viena de 3 reprezentați, delegați ai Primăriei Sibiu, Asociaţiei Judeţene Turism Sibiu și un operator cultural care promovează cetatea Biertan. Prezența infodesk-urilor la standul României este asigurată de Ministerul Turismului, care nu a mai permis anul acesta participarea operatorilor privați în cadrul târgurilor de turism, din considerente de scheme de finanțare. Acesta este motivul pentru care reprezentarea este fără agenții de turism”, a precizat pentru StirideSibiu Simina Manea, directorul executiv al AJTS Sibiu.

Singura reprezentare privată a turismului sibian de la Viena este a unui operator privat regional care se ocupă de promovarea sitului UNESCO Biertan, întemeiat în secolul XIII, considerat operator cultural.

Standurile Regiunii Sibiu sunt deschise până în data de 19 ianuarie, publicul primind informații despre oferta turistică a orașului Sibiu și împrejurimilor, cu accent în 2020 pe drumeții montane, potrivit strategiei AJTS.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu, oferta turistică a orașului de pe Cibin este prezentată la târg de un reprezentant al municipalității, prezent cu broșuri, hărți și informații despre obiective turistice și despre evenimentele cu tradiție.

Regiunea Sibiu este reprezentată la Târgul de Turism de la Viena în cadrul standului României amenajat de Ministerul Turismului. Evenimentul are loc în perioada 16-19 ianuarie iar în 2019 a atras 800 de expozanți din peste 80 de țări, cu 150.000 de vizitatori.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.