Turcan: Guvernul își pune mandatul pe masă pentru alegerea primarilor în două tururi

Știri de Sibiu, 17.01.2020

Angajarea răspunderii în Parlament cu privire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin este ”cea mai bună soluție”, pentru care Guvernul PNL ”își pune mandatul pe masă”, spune vicepremierul Raluca Turcan.

”Guvernul PNL își pune mandatul pe masă pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este cea mai bună soluție pentru a pune în aplicare voința oamenilor, în condițiile în care PSD ține blocat în Parlament de mai bine de 2 ani de zile proiectul PNL. Folosim această procedură parlamentară de adoptare pentru că a devenit necesară creșterea reprezentativității primarilor. Există acum primari care și-au ocupat funcția dintr-un singur tur, cu numai 14% din numărul total de alegători”, spune Turcan pe Facebook.

In opinia sa, viitoarea structură a administrațiilor locale rezultate din două tururi va fi mai eficientă.

”Administrațiile locale rezultate în urma scrutinului din acest an vor funcționa mai eficient. Primarii aleși în două tururi, cu o reprezentativitate mai mare, vor putea colabora mai eficient cu consiliile locale care funcționează după regula majorității”, este de părere Turcan
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.