stiridesibiu.ro

Știri de Sibiu > Știri

Blocul Alimentar al Spitalului Județean Sibiu va deveni operațional în august, după o investiție de 3,1 milioane de lei

Bloc Alimentar -  Spitalul Județean Sibiu -  operațional - august - investiție - SC BLISS SRL10.07.2025
Publicitate
leaderboard

Noul bloc alimentar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, ce va permite asigurarea hranei pacienților, va deveni complet operațional în luna august, a anunțat, joi, Consiliul Județean Sibiu. Spațiul din incinta spitalului a fost modernizat și echipat în urma unei investiții de aproximativ 3,1 milioane lei, din care 1,7 milioane asigurată de firma SC BLISS SRL, societatea care deține lanțul de restaurante ”Super Mama” și care a obținut contractul de preparare și distribuție a hranei pentru următorii 4 ani.



”Pacienții nu vin la spital de plăcere. Vin pentru că au o nevoie, o problemă de sănătate care le tulbură echilibrul vieții. Iar noi, ca administrație, avem datoria de a le face șederea cât mai confortabilă și mai sigură. Modernizarea Blocului Alimentar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este un gest concret de respect pentru munca echipelor medicale și pentru nevoile reale ale pacienților. Pe lângă investițiile în aparatură și infrastructură medicală, este esențial ca și spațiile în care se prepară hrana, precum și calitatea alimentelor, să reflecte grija pe care o datorăm fiecărui om aflat în suferință. Felicit echipa spitalului și operatorul pentru profesionalismul cu care au dus la capăt acest proiect, în acord cu cele mai înalte standarde de siguranță și calitate”, a transmis președinta CJ, Daniela Cîmpean, după vizitarea locației.


În noul bloc alimentar urmează să fie pregătită hrana destinată pacienților internați și personalului medical aflat în serviciul de gardă.

Daniela Cimpean- bucatarie - spital sibiu


Lucrările efectuate de spital au inclus montarea de tavane sandwich din inox, cu rol esențial în asigurarea igienei și rezistenței la foc. Investiția a presupus și reabilitarea pardoselilor, izolarea termică a camerelor frigorifice, compartimentarea zonelor de lucru și amenajarea unei rampe pentru colectarea deșeurilor. De asemenea, au fost instalate hote profesionale, sisteme de recirculare a aerului și camere de refrigerare.

Pe lângă aceste intervenții, SC BLISS SRL, operatorul responsabil cu activitatea de preparare a hranei, a realizat o dotare completă a spațiului cu echipamente industriale din inox, zone specializate de lucru (pentru ouă, carne, legume, mic dejun), echipamente de gătit de capacitate mare și un sistem integrat de distribuție cu tăvi izoterme, menit să asigure menținerea temperaturii și igienei porțiilor până la livrarea către pacienți.


”Colaborarea cu firma sibiană specializată în prepararea hranei a început încă din anul 2023, iar rezultatele sunt vizibile: potrivit datelor colectate prin formularul de feedback al Ministerului Sănătății, completat de pacienții internați, gradul de satisfacție privind hrana oferită în spitalul nostru, a crescut semnificativ – de la 68–75% în 2023, la 85–90% în prezent. Esențial a fost și sprijinul pe care Consiliul Județean Sibiu ni l-a acordat prin reabilitarea spațiilor medicale și dotarea lor cu echipamente moderne”, a completat Robert Fotache, managerul SCJUS.

Potrivit comunicatului remis StirideSibiu, Blocul Alimentar modernizat este programat să devină complet operațional în luna august.

Societatea care deține lanțul de restaurante ”Super Mama” a obținut un nou contract de peste 23,8 milioane de lei, circa 4,7 milioane de euro, pentru servicii de preparare și livrarea a hranei pacienților Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu pentru următorii 4 ani, începând din 2025.

Contractul prin care spitalul a externalizat firmei Bliss serviciul de asigurare a hranei a fost atribuit prin licitație după aproximativ un an și jumătate în care aceeași societate a primit contracte din bani publici în valoare totală de aproximativ 2,4 milioane de euro pentru catering, prin ”proceduri de negociere fără publicare prealabilă”, urmare a refuzului firmei contractată inițial de a mai furniza mâncare pentru bolnavi.


Din mai 2023 până în decembrie 2024 au fost contracte directe de peste 2,4 milioane de euro tot pentru firma din Sibiu.

Societatea care are lanțul de restaurante ”Super Mama”, deținut de omul de afaceri sibian Ovidiu Străjan, a fost prezentată în mai 2023 ca fiind soluția salvatoare pentru spital, după ce firma SC Ansamble Catering & Services SRL din București, implicată în mai multe scandaluri legate de calitatea proastă a hranei, a renunțat să mai furnizeze mâncare pentru bolnavi.

Afacere a la ”Super Mama”: Încă un contract de peste 4,7 milioane de euro pentru mâncarea bolnavilor de la Spitalul Județean Sibiu

Publicitate Google
Acest site foloseste cookies pentru a imbunatatii experienta cititorilor. Vezi aici Politica de Cookies. Citeste si Politica de Confidențialitate pentru a intelege cum folosim datele personale.